Autotallit ja piharakennukset

Autotallista on moneksi

Noin puoleen uusista omakotitaloista tulee erillinen autotalli. Autotallin koon ratkaisee perheen autojen määrä. Kaksi autoa on jo yleinen tilanne, joten pitää päättää, tehdäänkö kahden auton talli vai talli-autokatos. Muita pohdittavia asioita ovat tuleeko autotalli lämpimäksi, puolilämpimäksi vai kylmäksi tilaksi ja yhdistetäänkö siihen varasto- tai harrastetiloja.

Jos autotallin yhteyteen tulee varastotilaa, se kannattaa rakentaa erillisenä osana. Esim. polkupyörät on järkevää huomioda siten, ettei niiden haku ja tuonti aiheuta naarmuuntumisriskiä autolle.

Kun valitset ammattilaisen autotallisi rakentajaksi, voit olla varma, että rakennus on perustuksistaan asti tehty kestämään ja täyttää ympäristövaatimukset. Esimerkiksi autotallin lattia joutuu kovalle kulutukselle ja lisäksi tulee huomioida myös veden eristys, jos autoa pestään tallissa.
Omakotirakentajan kannattaa aloittaa rakennusurakka autotallista, joka tarjoaa erinomaisen varastotilan ja tukikohdan talonrakentamisvaiheeseen.

Piharakennukset käyttötarpeesi mukaan

Rakentajamme eivät jää neuvottomiksi minkään haasteen edessä, kun pihapiirisi kaipaa uutta rakennusta. Piharakennukset kannattaa suunnitella sen mukaan, miten pihaasi haluat käyttää. Kuten mainittu, autotalli tai -katos toimii autosi suojana, mutta rakennukseen voidaan yhdistää myös toimintatila miehen omiin harrastuksiin. Huvimajassa viihdyt ja ruokailet sekä halutessasi myös grillaat. Varastoon saadaan säilöön ruohonleikkuri sekä muut tarvikkeet. Leikkimökki on puolestaan lasten lempipaikka, mutta hyvällä suunnittelulla siihen voidaan yhdistää vaikkapa aittamajoitus kesävieraille.

Hirrestä syntyvät rantasaunat ja muut piharakenteet

Kun tarvitset hirsirakentamisen asiantuntijaa, kannattaa ottaa yhteyttä Ekorak'iin. Saat asiantuntevaa palvelua uudisrakentamiseen oikean hirsityypin valinnassa tai vaikkapa sinulle sopivan valmispaketin hankkimisessa ja pystytyksessä. Arvostit sitten mökkityyliä tai skandinaavista linjakkuutta, hirsi taipuu moneen tyyliin ja tarpeeseen. Erityisen hyvin hirsi sopii saaristorakentamisen tarpeisiin. Kysy meiltä lisää hirsirakentamisen hyvistä puolista!

Me autamme rakentamaan toiveidesi pihapiirin. Otamme huomioon piharakennuksen käyttötarkoituksen, maaperän ja ilmansuunnan, joka vaikuttaa esimerkiksi terassien ja katosten rakentamiseen. Kuuntelemme toiveitasi materiaalien, värinkäytön ja tyylin suhteen - haluamme, että rakennus palvelee sinua parhaalla mahdollisella tavalla  

Tilaa piharakentaminen Ekorak Oy:ltä – ota yhteyttä!